Home Mix Robotët në vend të hoxhallarëve do mbajnë ligjëratat e xhumasë e lexojnë Kuran në Medinë dhe Meke!

Robotët në vend të hoxhallarëve do mbajnë ligjëratat e xhumasë e lexojnë Kuran në Medinë dhe Meke!

by 05
0 comment

Robotët e predikimit dhe recitimit të Kuranit së shpejti do t’u shërbejnë besimtarëve në Xhaminë e Madhe.
Xhamia e Madhe në Mekke vazhdon të inovojë me teknologjinë e Inteligjencës Artificiale (AI) për të ofruar komoditet dhe shërbim maksimal për besimtarët që e vizitojnë vendin më të shenjtë të Islamit.
Së fundmi, Presidenca e Përgjithshme e Dy Xhamive të Shenjta, e cila menaxhon Mesxhid al-Haram, ka lançuar një robot të zgjuar që mund të recitojë Kuranin e Shenjtë dhe predikimet për t’u shërbyer besimtarëve vendas dhe të huaj.
Siç raportohet nga Gulf News, përdoruesit mund të skanojnë ekranin e barkodit në ekranin e robotit për të shkarkuar shërbimin në smartfonët e tyre personalë. Ose mund të shtypin drejtpërdrejt komandat në ekranin e robotit për të hyrë në informacione të ndryshme që lidhen me adhurimet, të tilla si informacione për imamët e lutjeve, muezinët dhe oraret javore, duke përfshirë emrat e klerikëve që mbajnë predikimet javore të së Premtes.
Kur nisi makineritë e avancuara, kreu i Presidencës së Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta, Shejh Dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al Sudais tha se nisja ishte pjesë e një strategjie në shkallë të gjerë që synon jo vetëm lëshimin e më shumë robotëve të zgjuar në të dy Xhamitë e Shenjta por edhe për të zbatuar projektin Smart Haram. Projekti Smart Haram është një nga projektet që do të funksionojë sipas skemës ambicioze të zhvillimit të Mbretërisë, Saudi Vision 2030 .
Më parë, qeveria e Arabisë Saudite kishte prezantuar disa risi të AI, veçanërisht në Mesxhid al-Haram dhe Mesxhid an-Nabawi, për të ofruar përvojën më të mirë për pelegrinët gjatë vizitës së Dy Xhamive të Shenjta.
Disa nga robotët e sofistikuar të lëshuar në Mesxhid al-Haram dhe Mesxhid an-Nabawi përfshijnë robotë sterilizimi dhe pastrimi në çatinë e Qabesë së Shenjtë, robotë të ngarkuar për shpërndarjen e ujit Zam-Zam në të gjithë Xhaminë e Shenjtë pa i prekur ato, te robotët shumëgjuhësh. që mund të sigurojë udhëzim adhurimi për adhuruesit.


Listoni edhe ju te BIZNESET E FERIZAJT

You may also like

Leave a Comment

Rreth nesh!

Zeropese.com është medium në pronësi të Media 05 BI.
Është themeluar me 2 qershor 2014.
Media zeropese.com është medium i pavarur me qëllim të informimit të ngjarjeve të nivelit lokal dhe rajonal, nxitjes së iniciativave për veprim!
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]