Home Op/Ed Regjimi i vizave të cilën e aplikon Bosnje e Hercegovina për shqiptarët e Kosovës më tepër është e pakuptimtë e krejtësisht politike

Regjimi i vizave të cilën e aplikon Bosnje e Hercegovina për shqiptarët e Kosovës më tepër është e pakuptimtë e krejtësisht politike

by 05
0 comment

Dihet se marrëdheniet në mes shqiptarëve dhe boshnjakëve janë kanë gjithmon të mira ku dihet se në territorin e Bosnje e Hervegovinës ne mesin e 17 kombësive pakicë të cilet jetojnë e veprojn në hapsirën e federatës së BeH vetëm numri i shqiptarëve të cilet jetojnë varion nga 10.000 deri 12.000 shqiptarë që e bën një nga komunitetet më të mëdha pakicë ne Federaten e BeH.

Por pse shtetasit e Kosovës dhe BeH nuk mund te realizojn vizita Kosovaret në Bosnje e Boshnjakët në Kosovë!
Serbia nuk e njeh Kosovën dhe ka probleme me doktrinen dhe nacionalizmin por levizja me dokumente qoft ish administratës UNMIK-ut dhe tani te Republikës së Kosovës levizja nuk po ndalet me gjithë porblemet ne mes Kosovës dhe Serbisë.
Nga viti 1999 deri me 2008 dy vendet si Kosova ashtu edhe Bosnja nuk kan pasur pengim ne levizje të lirë të qytetarëve por pas shpalljes se pavarsisë së Kosovës kan ndryshuar rrethanat nga ana Bosnjes ku tani me shumë probleme qytetaret e Kosovës realizojn levizje ne drejtimin te BeH.


Aplikimi i egër i regjimit të vizave nga ana e Sarajevës zyrtare është kryekëput politik dhe i gjithë ky problem vjen ku ne Federaten e Bosnjes udhëhiqet me rotacion
Bashnjakët,Kroatet dhe Serbët dhe problemi kryesore që raportet ne mes Bosnjes e Kosovës është problemi i “Srpska Republika” ku dihet që ne krye te ksaj krahine është aleati me i afër i Vuçiqit dhe Putinin njeri me ndikim te serbet e BeH Milorad Dodiku.

Deri sa të mos të ketë zgjidhje ne Bosnje lidhur me republiken serbe nuk do te kete marrëdhenie të mira raport shtetror Bosnja me Kosovën.


Federata e BeH dhe Kosova me raporte te ngrira si shkak i problemit te “Srpska Republika” shpresojm që BeH të ndryshoj politiken karshi Republikës së Kosovës.

Autor: Albert Ramadani


Listoni edhe ju te BIZNESET E FERIZAJT

You may also like

Leave a Comment

Rreth nesh!

Zeropese.com është medium në pronësi të Media 05 BI.
Është themeluar me 2 qershor 2014.
Media zeropese.com është medium i pavarur me qëllim të informimit të ngjarjeve të nivelit lokal dhe rajonal, nxitjes së iniciativave për veprim!
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]