Home Lajme Pejë, babai i 7 fëmijëve dënohet se abuzoi seksualisht me një vajzë me të meta mendore

Pejë, babai i 7 fëmijëve dënohet se abuzoi seksualisht me një vajzë me të meta mendore

by 05
0 comment

Gjykata e Pejës e ka dënuar me nga 6 vjet e 6 muaj burgim dy persona për veprën penale dhunim.

Siç përshkruhet në aktgjykimin e Gjykatës së Pejës, dy të akuzuarit H.M dhe Sh.G, e kanë detyruar viktimën D.Sh për të kryer marrëdhënie seksuale, pa pëlqimin e saj, duke shfrytëzuar “ndjeshmërinë e saj për shkak të aftësisë mendore të zvogëluar esencialisht (e koduar në sëmundjet ndërkombëtare F-71.0- (ICD-10))”.

Siç thuhet në aktgjykim, nga 5 shkurti e deri më 7 shkurt të vitit 2020, i akuzuari H.M, baba i shtatë fëmijëve, në banesën e tij, pa pëlqimin e viktimës, ka kryer marrëdhënie seksuale.

“Pasi viktima kishte shkuar në banesën e tij me sugjerimin e të akuzuarit Sh.G dhe duke i ditur aftësitë e zvogëluara mendore te saj duke ditur për rrethanën që Sh.G kishte shkuar në banesën e tij dhe ia kishte prezantuar si femrën e tij, i njëjti kryen akt seksual me të, ashtu që për periudhën e cekur që e njëjta kishte qëndruar në banesën e tij dy here kryen marrëdhënie seksuale me të”, thuhet në aktgjykim.

Kur viktima kishte dalë për të blerë bukë më 7 shkurt 2020, ishte takuar me vëllezëit e saj afër banesës së të akuzuarit H.M dhe rasti ishte raportuar në polici.

Me këtë rast, sipas Gjykatës së Pejës, i akuzuari H.M ka kryer veprën penale të dhunimit.

Ndërsa i pandehuri tjetër Sh. G., është shpallur fajtor për të njëjtën vepër penale, me burgim prej 6 viteve e 6 muajve.

Sh. G u shpall fajtor për shkak se sipas aktgjykimit, nga muaji maj i viti 2019 deri më 7 shkurt 2020, në vende të ndryshme, si ne villa, në parkun e qytetit si dhe në banesën e të pandehurit H. M., e ka detyruar viktimën B. Sh. për te kryer akt seksual pa pëlqimin e saj, dhe atë duke shfrytëzuar ndjeshmërinë e saj për shkak të aftësisë mendore esencialisht te zvogëluar.

Sh.G pasi ishte takuar me viktimën “te i pesti” kishin vënë kontakt dhe më pas ishin takuar në vende të ndryshme. Duke ditur aftësinë e zvogëluar mendore të saj, i akuzuari Sh.G kishte kryer marrëdhënie seksuale me të.

Në aktgjykimin e Gjykatës së Pejës thuhet se sa herë ka dalë me viktimën, Sh.G ka kryer akt seksual me premtimin kinse për martesë. Po ashtu, në aktgjykim thuhet se gjatë kryerjes së aktit seksual i akuzuari edhe e ka incizuar me telefon, pastaj me sugjerimin e tij viktima kishte shkuar ne banesën e H. M. , ku edhe i njëjti kishte kryer akt seksual.

Të akuzuarve H. M. e Sh. G. pas shpalljes së aktgjykimit u është caktuar masa e paraburgimit nga 16 prilli i vitit 2021, i cili do të zgjas deri në plotfuqishmërinë e këtij aktgjykimi, jo më shume se dënimi i shqiptuar, e që do t’iu llogaritet në këtë dënim.

Kundër këtij aktgjykimi është e lejuar ankesa në afat prej 15 ditëve nga koha e pranimit të të njëjtit, Gjykatës së Apelit. /Kallxo.com/


Listoni edhe ju te BIZNESET E FERIZAJT

You may also like

Leave a Comment

Rreth nesh!

Zeropese.com është medium në pronësi të Media 05 BI.
Është themeluar me 2 qershor 2014.
Media zeropese.com është medium i pavarur me qëllim të informimit të ngjarjeve të nivelit lokal dhe rajonal, nxitjes së iniciativave për veprim!
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]