Home Lajme Në vitin 2021 Kosova me mbi 24 mijë banorë më pak se në vitin 2020

Në vitin 2021 Kosova me mbi 24 mijë banorë më pak se në vitin 2020

by 05
0 comment

Në vitin 2021, popullsia e përgjithshme rezidente në Kosovë është vlerësuar të jetë mbi 24 mijë banorë më pak se në vitin 2020.

Sipas vlerësimit të popullsisë nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), popullsia rezidente e Kosovës në vitin 2021 ishte 1,773,971 banorë. Në raport me vitin 2020, ky numër është më i vogël për 24,215 banorë. Në vitin 2020, Kosova vlerësohej se i kishte 1,798,186 banorë.

Nga vlerësimet e popullsisë, vërehet se numri i banorëve ka pësuar luhatje ndër vite.

Në anën tjetër, regjistrimi i popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave në Kosovë për herë të fundit është bërë në vitin 2011. Ndërsa regjistrimi i ardhshëm i popullsisë do të realizohet nga data 1 shtator deri më 16 tetor 2023.

Agjencia e Statistikave të Kosovës obligohet që t’i fillojë përgatitjet për realizimin e regjistrimit të popullsisë në periudhën e caktuar kohore.

Ndërkohë, që obligohet çdo banor i Republikës së Kosovës, që gjatë regjistrimit, zyrtarit për regjistrim t’ia ofrojë të gjitha të dhënat e sakta për vete dhe për të afërmit e tij/e saj.


Listoni edhe ju te BIZNESET E FERIZAJT

You may also like

Leave a Comment

Rreth nesh!

Zeropese.com është medium në pronësi të Media 05 BI.
Është themeluar me 2 qershor 2014.
Media zeropese.com është medium i pavarur me qëllim të informimit të ngjarjeve të nivelit lokal dhe rajonal, nxitjes së iniciativave për veprim!
  • 1
  • 2
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]